Profesionalų valymo patarimai Jūsų virtuvei

Valymo paslaugos

Prieš pradėdami kruopščiai valyti virtuvę, imkitės tinkamo pasirengimo. Nuvalykite dulkes nuo visų paviršių virtuvėje, kad tinkamai paruoštumėte juos darbui. Tada pripildykite kriauklę vandens ir valymo priemonės mišiniu, kad viso valymo metu galėtumėte lengvai sudrėkinti savo šluostę.
Pradėkite nuo vienos virtuvės pusės, kiekvieną paviršių valydami mažais plotais iš viršaus į apačią, kol visas kambarys spindės švara. Mikrobangų krosnelę ir orkaitę valykite pabaigoje, nes paprastai jose slypi daugiausiai riebių apnašų. Virtuvės kriauklę išveiskite paskutinę.

Kaip pašalinti dėmes nuo nerūdijančio plieno prietaisų?

Tikime, kad dedate tikrai daug pastangų, jog užtikrintumėte savo nerūdijančio plieno prietaisų švarą ir higieną, todėl, žinoma, norite, kad Jūsų darbas būtų matomas!
Pirmiausia įvertinkite nerūdijančio plieno išliejimo kryptį ir visada jį valykite būtent ta kryptimi. Vėliau nerūdijančio plieno paviršius nušveiskite švaria medvilnine šluoste, suvilgyta nedideliu stiklų valiklio kiekiu (arba specialiu nerūdijančio plieno valikliu), kad pašalintumėte bet kokias matomas dėmes. Visada atidžiai patikrinkite, ar ant paviršių nėra likusių vandens žymių ir galimų dėmių pėdsakų.
Greitas patarimas, norint išvalyti itin purviną mikrobangų krosnelę – į ją įdėkite puodelį vandens ir jį pakaitinkite keletą minučių. Tai užtikrins lengvesnį valymą, nes vandens garai suminkštins nuosėdas ir purvą mikrobangų krosnelėje.

Iššveitę mikrobangų krosnelę, šaldytuvą, indaplovę bei viryklę, iš kriauklės išleiskite vandenį, išpurškite ją universaliu valikliu ir naudodamiesi šepetėliu, pašalinkite bet kokius šios priemonės pėdsakus. Baikite valyti savo virtuvę, iššluodami arba išsiurbdami grindis, o vėliau jas išplaudami.

Sunokę vaisiai, nešvarūs indai ir lipnūs paviršiai dažnai traukia vaisines museles. Tačiau jei Jūsų švarioje virtuvėje vis dar pilna šių nemalonių vabzdžių, pabandykite reguliariai tvarkyti savo šiukšles ir vaisines museles naikinti obuolių sidro acto tirpalu.

Virtuvės valymo planas

Kasdien: Kiekvieną dieną valykite paviršius, plaukite ir į vietą sudėkite indus, o taip pat iššluokite grindis. Langų valymas turėtų būti atliekamas kartą per pusmetį.

Kas savaitę: Kiekvieną savaitę kasdienius darbus papildykite virtuvės grindų plovimu. Kas savaitę taip pat vertėtų išvalyti ir nešvarias vyno taures ar nušviesti sidabro įrankius.

Kas mėnesį: Įsitikinkite, kad Jūsų virtuvės spintelėse, sandėliuke ir šaldytuve nėra pasenusių maisto produktų ir nebereikalingų daiktų, taip palaikydami tvarką šiose vietose.

Kasmet: (Bent) vieną kartą per metus derėtų kruopščiai išvalyti virtuvės erdvę. Tai reiškia, kad reikėtų nušveisti kiekvieną spintelės ir sandėliuko kampą, ištraukti šaldytuvo lentynas (ir atskirai nuplauti kiekvieną paviršių), išplauti grindis po šaldytuvu ir virykle, o taip pat nuvalyti lubas, šviestuvus ir kt. Iš esmės, šis kasmetinis tvarkymasis turėtų būti kuo kruopštesnis.  Tai ypač svarbu šiai patalpai, kur kiekvieną dieną yra ruošiami greitai gendantys maisto produktai.

Pagaliau atėjo laikas pasveikinti save už gerai atliktą darbą! Mėgaukitės švara tviskančia virtuve ir pradžiuginkite namiškius gardžiais joje gamintais patiekalais. O jei valyti neturite laiko užsakykite paslaugą – valymo paslaugos Vilniuje ir Namų Guru specialistai viską padarys už Jus!